15 augustus 2009 is Westland-United begonnen met een enkele unit.


Destijds speelde de club in de Eerste divisie van het betaald voetbal.


Toen na een jaar de mogelijkheid er was om uit te breiden, werd dit met beide handen aangegrepen. Er was inmiddels, mede door promotie naar de Eredivisie, steeds meer interesse voor ondernemers die zich bij de club wilde voegen.

Al na een jaar werd dus besloten de ruimte uit te breiden naar een dubbele unit. De muur werd weggebroken en de inrichting doorgetrokken. Ondanks dat het nu een grote ruimte is, heeft het een knusse gemoedelijke sfeer in warme tinten. Inrichting is oud Engelse pub stijl, met veel hout en een vleugje Westlandse toevoeging. Aan de wand hangen o.a. foto’s verwijzend naar de agrarische sector (de basis van veel deelnemende bedrijven en de oorsprong van de ontwikkeling van Westland).

We krijgen vaak complimenten over de warme sfeer. De skybox is zelf een keer genomineerd voor de verkiezing mooiste skybox van het jaar.

De bar is op maat gemaakt, om de ruimte optimaal te benutten. Er is een lounge hoek ontworpen waar ontspannen een gesprek plaats kan vinden. De unit word niet alleen gebruikt om voetbal te kijken. Er vinden ook vergaderingen, bijeenkomsten en bedrijfspresentatie's plaats. Hiervoor is een vergadertafel met stoelen aanwezig. Tevens kunnen de 3 televisieschermen gebruikt worden om presentaties op te geven. Voor de unit zijn 2x12 `seats` aanwezig, maar ook binnen aan de raamzijde kan plaats genomen worden, er is dus ruimte genoeg om voetbal te kijken!